Hockeyutrustning

· Hockey, Tips, Utrustning
Author

SkridskorAtt ha utrustning när man spelar hockey är idag en självklarhet, du behöver skydd mot hårda och snabba puckar som kan komma mot dig. Utrustning ska vara så att den skyddar dig men inte hindrar dig från att spela, därför så utvecklas en hockeyutrustning hela tiden. Det är frågan om en helkroppsmundering som skyddar dig uppifrån och ner till din skridskor.

Skridskor

Dessa är de viktigaste du har för att spela hockey, utan ett par bra skridskor så blir det dåligt med åkningen. Skridskorna är gjorda för snabba vändningar och få bra fart när du trycker ifrån. Skridskorna bör vara förstärkta så de skyddar dina fötter under spel.

Klubbor

Man kan säga att ishockeyklubbor är förbrukningsvara, dessa slits ordentligt om du spelar mycket. I de stora lagen i SHL och NHL så går det åt många klubbor under en säsong då det är kraftiga slag som utdelas och det spelas matcher varje vecka. Det finns materialare som har hand om spelarnas utrustning och ser till att det finns klubbor till varje spelare. Och varje spelare skall ha sin klubba på sitt speciella sätt för att kunna spela.