Börja spela hockey – vad du behöver

· Hockey, Tips, Utrustning
Author

hockey

Ute på ishockeyplanen flyger pucken fort, det smäller i sargen och isen är hård! Därför är det väldigt viktigt att du skyddar dig rätt när du ska spela ishockey, för om du inte gör det ökar risken att du skadar dig ordentligt.

Med kompisarna

Det mest grundläggande du kommer att behöva om du ska börja spela ishockey är ett par skridskor och en hockeyklubba. Med detta kan du spela ishockey med dina vänner ute på någon kommunal rink och bara glida omkring och ha lite kul. Men det rekommenderas starkt att du även har en hockeyhjälm på dig, utifall du skulle ramla så skyddas huvudet.Man borde också köpa hem en supportertröja av sitt favoritlag för att visa vilka man hejar på och för att komma in i rätt kämpaanda på planen. Om ni är flera stycken med samma favoritlag kan ni alla köpa varsin för att skapa enkla uppdelningar när ni spelar mot varandra.

I förening eller juniorlag

Ska du spela på en lite seriösare nivå kommer det behövas betydligt mera skydd om du ens ska få kliva ut på isen. Du kommer behöva benskydd, knäskydd, hockeybyxor som är tjocka och vadderade, väst med axelskydd, armbågsskydd, skyddshandskar, halsskydd och en suspensoar. Halsskydd och hjälm är alltid krav när man ska vara ute på isen.Det rekommenderas även att man har galler på hjälmen istället för ett visir, men vissa föredrar visir på grund av sikten, då föredras det att man även införskaffar sig ett tandskydd. Man kommer även att behöva hockeystrumpor för att hålla benskydden på plats och får bättre stabilitet i skridskon.Ska man spela som målvakt så ändras en del skydd för att bättre klara av målvaktens uppgift. Hjälm, benskydd och västen byts ut mot större och tjockare skydd då målvakten uppgift är att blockera och ta skotten som kommer istället för dom andra spelarna som levererar dom. även handskar och klubba byts ut för att effektivare kunna stoppa puckar. Målvakter har bara enhandsgrepp på sin klubba medans utespelarna har båda händerna på sin klubba. Handsken målvakten har klubban i får en stor skyddande platta på översidan av handen, för att stoppa pucken så den inte skada handen om den tar där. den hand målvakten har över får en slags påse gjord för att fånga pucken om dom skulle skjuta mot den. den första handsken kallas för stöt och den sistnämnda för plock.Dock kommer inte skydden att kunna ta alla smälla helt och hållet, så det finns fortfarande risk att göra sig illa. Men med rätt skydd kommer det göra mindre ont och kunna rädda dig från permanenta skador.