Träning året om

· Hockey, Tips, Träning
Author

shutterstock_7358407Som hockeyspelare så kan fokus ligga under vintersäsongen då det spelas mest hockey. Samtidigt så är träning året om viktigt så man orkar med själva spelandet under hockeysäsongen. Vi har tidigare skrivit om träning of ice så att säga. När inte det är säsong och gräset grönt så kanske man vill fokusera på träning utomhus och behålla den kondition som man byggt upp.

Sommarträning

Som hockey spelare kan säsongen kännas kort då ishallarna stängs ner på våren och kommer igång först på hösten igen. Spelar du dessutom i ett lag där det enbart finns naturis blir säsongen också kortare och väldigt oförutsägbar. Det finns många sätt att hålla igång konditionen och cykel kan vara ett fantastiskt bra alternativ för att träna sin kondition och hålla formen. Ta en titt hos Cykelkraft om det kanske måste köpas en ny cykel

Inomhusträning

Det finns några andra alternativ förutom barmarksträning när det kommer till hockeyn. Gävle Xcellence Hockeycenter är ett ställe där allt ifrån nybörjare till proffs ges möjligheten att träna på is av plast och din lagtillhörighet spelar ingen som helst roll. De har också ett speciellt rullband för skridskor och slideboards där du kan öva skridskoteknik och träna på din balans och spänst. Där finns allt för dig som hockeyspelare och för din träning.

Skapa egen träningsyta

Plastis kan köpas i olika stora paket med plastplattor och kan ligga ute året runt. Plasten finns i olika kvalitéer och hos vissa leverantörer finns plattor som klarar av att ligga ute året om. Tack vare att du kan sätta ihop plattorna med varandra, så kan du bygga olika stora isbanor och du kan bygga dig en schysst skottramp eller en hel hockeyplan. Kanske kan ni gå ihop ett gäng hockeyintresserade och skapa egen träningsyta i området där ni bor.