Vad välja vid skada – kiropraktor, naprapat eller fysioterapeut?

· Tips
Author

I alla tuffare sporter som till exempel ishockey, så förekommer skador förr eller senare, lättare eller svårare. Tävlingar väcker tävlingsandan. När det gäller att få det där målet, så drivs vi av vilja och mental styrka. Här nedan följer förslag på vem som kan hjälpa med vad när olyckan varit framme.

En naprapat och kiropraktor arbetar olika

Både en naprapat och kiropraktor kan arbeta förebyggande med besvär, behandla och rehabilitera. Däremot har de olika tillvägagångssätt. Om det händer något med de mjukare delarna av kroppen som till exempel muskler och leder, så kan en naprapat behandla det. Hör gärna med naprapatlandslaget.se om du behöver den här sortens hjälp.

En kiropraktor kan knäcka tillrätta kotor när det behöver ske. Det är kanske något hårdare metod än vad en naprapat använder. För en kiropraktor handlar det mer om att arbeta med ryggen och kotorna. Vi har många nervtrådar i ryggen, och därför är det en viktig del att ta hand om.

En fysiolog

Det finns flera sorts fysiologer, arbetsfysiologer, medicinska fysiologer och idrottsfysiologer. Gemensamt är att de arbetar på ett logiskt och naturvetenskapligt sätt. De undersöker bland annat hur träning kan påverka organ. De har bland annat kunskap om hur temperaturer påverkar kroppen och hur den kan reagera i olika situationer.