Fördelar med roddmaskin och träning

· Tips, Träning
Author

Fler människor tränar mer än någonsin. Det har säkerligen att göra med att vi är mer medvetna nu för tiden. Rörelse och träning har väldigt många positiva effekter på vår hälsa. Vad för slags träning du håller på med spelar mindre roll, det viktiga är att få in mer rörelse i vardagen och en förhöjd puls. Det är vetenskapligt bevisat och utom något tvivel.

Med regelbunden träning minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar såsom hjärtinfarkt, stroke och högt blodtryck. Det hjälper även till att hålla dig smal och undvika fetma och diabetes.

När du har en starkare kropp som är van vid rörelse minskar även risken för benbrott. Men det som kanske är viktigast av allt är att det hjälper till mot depression och psykisk ohälsa.

Höj pulsen regelbundet och njut av alla positiva effekter

Det finns många olika sätt att träna din kondition och styrka på. Många gillar löpning men om du är av modell större kan det vara påfrestande för knän och leder. Då är det bättre att börja med cykling, roddmaskin eller simning. Det är inte lika påfrestande men minst lika bra som träningsform. Om du letar efter en roddmaskin eller cykel kan du hitta det på cykloteket.se.