Håll dig i form för din sport

· Tips, Träning
Author

Det gäller att man håller sig i form för sin sport även om den är säsongsbetonad som exempelvis ishockey är. Under perioden då man inte får så mycket istid så gäller det att träna så man håller formen. Vi har tidigare gett exempel på hur man på ett bra sätt kan träna året om och det är viktigt oavsett vilken sport man håller på med.

Löpning utomhus

Sommartid så kan det vara skönt att få vara utomhus och löpning är en bra konditionsträning så passar alla. Man får ta det i det tempo som passar bäst. Det är ju inte frågan om att träna för ett maraton utan att träna för att hålla upp flåset. Löpskor är viktigt när du ska ut och springa. Det och mycket annat hittar du hos Sportamore som säljer träningsprodukter online. Du kanske tänker att det kan fungera med dina gamla löpskor men glöm det. Risken för skador ökar om du inte har bra skor att löpa i. Du kan springa i en gammal t-shirt och ett par shorts om du vill men skor bör du köpa nya fräscha som är stadiga om dina fötter.

Trivs med din träning

Det är viktigt att du trivs med den träning som genomförs. Finns det en lust så kommer träningen att gå mycket enklare och man kommer fortare iväg för att påbörja sin träning. Om det finns ett visst motstånd så kan man göra vad som helst för att försöka förhindra att man ska träna. Känner man glädje i det man gör så är det så mycket lättare att genomföra saker och ting. Försök hitta den där glädjen i din träning även om det kan kännas jobbigt och tungt ibland. Du kommer att tacka dig själv efter du tränat och det kommer att kännas skönt att du genomfört detta trots lite motstånd från dig själv.