För dig som tränar styrka

· Träning
Author

En ishockeyspelare tillbringar mycket tid ute på isen, men lika viktigt är träningen utanför. Det är en fysisk sport som kräver en hel del timmar i gymmet för att du ska kunna prestera på isen. Du behöver en viss styrka för att både kunna tackla själv men även stå emot tacklingar. Skridskoåkningen kräver också att du är stark och uthållig i benen.

Redskap som hjälper till vid tung styrketräning

Övningar med skivstång är vanligt för att bygga muskler. När du ska lyfta tungt i exempelvis marklyft kan dragremmar vara ett hjälpmedel som underlättar. De är till för att du ska slippa glida med händerna och istället få ett bättre grepp. Det gör att du kommer kunna lyfta tyngre. Det finns även lindor för handleder och knän som ger stöd. För extra stabilitet kring bålen är lyftarbälte ett redskap som kan hjälpa. Vanligt är att använda det vid exempelvis benböj och marklyft. Det här är två exempel på redskap som kan underlätta, med du behöver prova dig fram och känna in vad som passar dig.

Klicka dig vidare här för högkvalitativa produkter och redskap som kan underlätta just din träning. Oavsett om du är van i gymmet eller precis har börjat finns något för dig.