Områden för utveckling som hockeyspelare

· Hockey, Tips
Author

Det finns mycket man kan satsa på att förbättra för att utvecklas som hockeyspelare. En del saker dock mer självklara än andra. Här tittar vi på vilka aspekter som bygger en bra hockeyspelare. En hel del kräver ju träning och övningar på isen, men mycket kan även göras off-ice.

Skridskoåkning

Detta är mer eller mindre den mest viktiga faktorn för professionella hockeyspelare och påverkar många av de andra aspekterna.

Skjuta

För att verkligen nå toppen krävs också att man har ett bra skott. Detta är ju dock något som blir informerat av positioner spelaren spelar.

Kontroll av klubba/puck

Konsten att kontrollera klubban och därigenom pucken blir snabbt en viktig del för att bli en viktig del av proffsspelares tid på isen. Detta är vad som tillåter spelare att försvara pucken när de har den och förhindra motståndaren att göra det de vill när de har den.

Passa

Förmågan att passa pucken och veta när man ska passa pucken är en väldigt taktisk del av hockey och är ett spelsinne som måste utvecklas med tiden. Detta är också något som faller somliga mer naturligt än andra.

Explosivitet

I hockey måste man ofta reagera snabbt och kraftfullt. Genom att kunna gå från 0-100, för att låna en bilterminologi, på kortast möjliga tid kommer man helt klar se förbättringar i många aspekter av sitt spel.