Så blir du en bättre ishockeymålvakt

· Hockey, Träning, Utrustning
Author

Ice Hockey Målvakt Att vara målvakt i ishockey är en rejäl utmaning. Det krävs många egenskaper som ska klaffa samtidigt för att du ska kunna utvecklas till toppnivå. För utomstående kan det verka som en galen idé att ställa sig i puckregnet och försöka stoppa de stenhårda slagskotten, men det kan vara en av de roligaste positionerna i sporten. För att du ska kunna bli en bra ishockeymålvakt och utveckla dina färdigheter gäller det att träna på rätt sätt. Först och främst behöver du lägga ned timmarna som krävs, men du kan också ha en viss planering i åtanke för att din träning ska bli effektiv.

Målvakt

Som ishockeymålvakt står du ständigt i vägen för hårda puckar som du måste vara beredd på att rädda. Därför är förstås alla målvakter skyddade med utrustning som ser till att puckarna inte skadar dig. Utrustningen är en av de viktigaste bitarna att lösa för dig som ishockeymålvakt. Det gäller inte bara att välja benskydd, hjälm, plockhandske och mycket annat som skyddar dig bäst. Du ska också kunna röra dig smidigt i målet och se till att tekniken sitter som den ska. Därför lönar det sig ofta att lägga lite extra tid på att välja rätt utrustning. 

Lär av andra

Ett annat sätt att göra din träning mer effektiv som ishockeymålvakt är att lära sig av andra spelare i samma situation. Genom att betrakta andra målvakter har du möjlighet att snappa upp tips och råd som de kan dela med sig av. Ofta har dagens målvakter varit i samma situation som du och velat lära sig för att utvecklas som spelare. Även en målvaktstränare kan hjälpa dig att komma igång med grunderna och se till att din karriär som ishockeymålvakt går framåt med ständigt utveckling på alla fronter.