Vikten av att använda skydd

· Hockey
Author

hockey_257512804

Hockey är en av de sporter där det är väldigt vanligt med skador. Det är därför det är extremt viktigt att bära flera olika sorters skydd när man spelar hockey. I texten nedan så kan du hitta några bra tips på vilka sorters skydd man bör använda när man spelar hockey samt vilka saker man bör tänka på.

Hjälm

Ett av de viktigaste skydden man använder när man spelar hockey är nämligen hjälmen. Hjärnskakningar är inte helt ovanligt i denna tuffa och fysiska sport vilket gör hjälmar i hockey oumbärligt. Det är viktigt att hitta en hjälm som passar ditt huvud och som har rätt storlek så att den inte sitter för löst. Målvakter har ofta en annorlunda hjälm med galler på för att skydda mun, tänder och ansiktet.

Skydd

Förutom hjälm så använder spelare ett flertal skydd som alla skyddar olika områden. De vanligaste områdena är ben, axlar och armbågar men det är också vanligt att använda suspensoar. För att ge bästa möjliga skydd så är det viktigt att skydden är i rätt storlek samt att de är ordentligt fastspända. Om skydden sitter för löst så kan det lätt hända att skydden glider bort från de ställen där de är menade att skydda.